Fundamentele training

Fundamentele training is een krachtige mix van core-, pilates- en stretchoefeningen met grote aandacht voor lichaamsbewustzijn en ademhaling.

Deze training is het fundament dat gelegd dient te worden vóór het uitoefenen van elke andere vorm van beweging. Het kunnen weerstaan aan krachten (stabiliteit) en een optimale controle hebben over je bewegingsapparaat is een belangrijke basis met betrekking tot blessurepreventie. Bij inspanning zijn de stabiliserende spieren constant gespannen waardoor ze niet echt heel sterk moeten zijn, maar vooral het uithoudingsvermogen en de coördinatie ervan goed moeten zijn. Dit is precies wat we aanpakken.

Vaak trainen we vooral de meest zichtbare (mobiliserende) spieren, maar de dieperliggende spieren zijn van groter belang voor stabiliteit en blessurepreventie. Als de kleinere, dieperliggende spieren verzwakt zijn, nemen grote spiergroepen op inefficiënte wijze over met vaak overbelasting als gevolg.

"Je fundament is waar je op staat, je basis en je kracht."

Praktisch

 • Wekelijkse sessie
 • dinsdag en woensdag van 19u tot 20u
 • woensdag van 8u30 tot 9u30
 • Maximum 6 deelnemers: kwaliteit van bijsturen staat centraal
 • Snel voelbare evolutie
 • Enorme variatie in oefenstof
 • Haalbaar voor elk niveau
 • Gratis eerste sessie
 • 140 euro voor een tienbeurtenkaart

Indien je voor een sessie verhinderd bent dient dit 24 uur voor aanvang telefonisch of per email doorgegeven te worden. Zo niet wordt de sessie in rekening gebracht.

Persoonlijke bewegingsbegeleiding

Je wil meer bewegen, maar weet niet goed hoe je dit moet aanpakken? Fundament helpt je basislichaamskracht versterken zodat trainingsopbouw vlotter verloopt. Vaak worden trainingen aangevat terwijl de basissterkte van het lichaam niet goed is met overbelastingsletsels en blessures als gevolg. Omdat bij sport en bewegen niet enkel het fysieke aspect van belang is, begeleidt Fundament je graag vanuit een totaalvisie met aandacht voor het mentale en emotionele aspect.

Persoonlijke bewegingsbegeleiding

"The best time to plant a tree is twenty years ago. The second best time is now."

Praktisch

 • Individueel op afspraak
 • 60 euro/u
 • Prijs op aanvraag voor langer lopende formules

Flowrunning

Flowrunning is de vernieuwende looptechniek die door Fundament werd ontwikkeld. De energie-efficiënte techniek vertrekt vanuit een puur wetenschappelijke basis en vanuit het principe van corestability.

Lichaamsbewustzijn, leren luisteren naar je lichaam en je aandacht leren richten op een onderdeel van je loophouding zijn belangrijke peilers. Zoals het Fundament past gaan we terug naar de efficiëntie van eenvoud en integreren we het mentale aspect. Trainen van lichaam én geest hier en nu doet jou meer rust ervaren. Door de optimale techniek en de kracht en energie in je lichaam te leren aanvoelen focus je je bewuster en ervaar je meer flow tot zelfs puur geluk tijdens het lopen.

Het doel van Flowrunning is meer ontspannen en blessurevrij te (blijven) lopen zonder klemtoon op prestatiedoelen. Het programma is een combinatie van 4 peilers: de Flowrunning techniek, lichaamsbewustzijn en corestability- en ademhalingsoefeningen. Een analyse van je looptechniek is inbegrepen. Zowel de beginnende als de ervaren loper kan heel wat opsteken van Flowrunning.

‘Never limit where running can take you. I mean that geographically, spiritually, and of course physically.’ - Bart Yasso

Praktisch

 • Het volgende Flowrunning tienwekenprogramma start donderdag 4 april tem 27 juni 2019 (niet 25 april, 23 & 30 mei) telkens van 17u30 tot 19u30. Prijs: 295 euro
 • Neem contact op voor een workshop Flow-running op locatie
 • Je kan je ook de basisprincipes van de Flow-running looptechniek eigen maken via persoonlijke bewegingsbegeleiding

Bewegend/lopend coachen - Gespreksbegeleiding

Een bewegend/lopend consult is een begeleiding op maat als je wil stilstaan bij je levenswijze of in beweging wil komen. Naar buiten gaan en wandelen is een krachtige methode: je komt makkelijker tot de kern van de zaak als je beweegt.

Groen stimuleert (onbewust !) bezinning, concentratie en zelfwaardering. Hippocrates stelde: ‘Lopen is voor de mensheid het beste medicijn.’ De hedendaagse wetenschap die de relatie tussen gezondheid, bewegen en groen onderzoekt, levert het bewijs dat groen en bewegen essentieel zijn voor het welbevinden van mensen. Gebrek eraan leidt tot stress en ziekte.

Tijdens het bewegen/lopen komen je gedachten tot rust en de ruimte die je in de natuur kan ervaren, geeft je ook innerlijke ruimte en nieuwe energie. Je voelt aan waar je blij van wordt en maakt afspraken met jezelf.

Bewegend coachen

Als Gezondheidsbegeleider help ik te vatten welke belastende factoren wegen. Tegelijkertijd gaan we samen na welke tools voor jou kunnen worden gebruikt binnen de eventuele verdere begeleiding.

Bewegend/lopend coachen wordt vanuit de integrale visie van Fundament aangevuld met Bachbloesems, inzichten in ziekte en gezondheid, voedings(supplementen) en kruiden waar gewenst.

‘Coaching is unlocking a person’s potential to maximize their own performance. It is helping them to learn rather than teaching them.' -Timothy Callwey

Praktisch

 • Op afspraak
 • 60 euro/u (btw incl. voor particulieren, excl. voor btw-plichtige zelfstandigen)

Maaike Devos - Gezondheidsbegeleider

Praktijkunit Koning Boudewijnlaan 14
8880 Sint-Eloois-Winkel
0486/18 30 02
maaike@fun-dament.be

Nieuwsbrief

Social media

facebook LinkedIn
© Maaike Devos - Sebastiaan Dumoulein