Fundament

Missie

Vanuit mijn passie voor sport en beweging, het mentale aspect hierrond en complementaire gezondheidszorg heb ik een missie. Mensen inspireren, motiveren, begeleiden en informeren om zich een gezonde levensstijl eigen te maken. Mijn geloof in de kracht van een sterke basis is hierbij mijn rode draad.

Je gedrag veranderen is niet eenvoudig. Denk maar aan de gewoontes die je probeerde bij te sturen waarbij je uiteindelijk telkens terug op hetzelfde punt uitkwam. Ik wil mensen ervan bewust maken dat je de volledige verantwoordelijkheid over je eigen keuzes hebt. Dat gaat van het actief en sterk maken van je lichaam, over het voedsel dat je koopt, de (vervuilde) lucht die je inademt en de producten die je gebruikt tot de emoties die je toelaat, de omgeving waar je woont en de mensen waarmee je omgaat. Wij zijn zoals de wortels van een boom. Alles wat we opnemen zit ook effectief in ons systeem en heeft een invloed op onszelf en onze gezondheid.

Ik wil daarbij een klankbord zijn, een ondersteuner, een motivator, een coach zodat je bewust terug de leiding over je eigen leven neemt en vooral weet dat je altijd zelf de keuze hebt. Iedereen heeft kracht en gezondheid in zich. Alleen is de kwaliteit van onze fundering, onze grondlaag vaak niet goed. Als we dan bouwen op de slechte constructie waarop we steunen, ondervinden we (gezondheids)problemen op korte of lange termijn.

Troeven

 • Unieke aanpak op zowel fysiek, mentaal en emotioneel vlak met de vernieuwende combinatie van beweging en natuurlijke methodes als voetreflexologie en dieptemassage
 • Grote aandacht voor preventie
 • Didactisch sterk. Door meer dan tien jaar ervaring als lesgever, coach en trainer weet ik perfect hoe ik informatie moet overbrengen. Motivatie en enthousiasme zijn kernwoorden
 • Aangeboden oefenstof is heel gevarieerd en aangepast aan de laatste wetenschappelijke onderzoeken hierrond
 • Multidisciplinaire samenwerking: ik verwijs graag door waar mijn eigen kennis stopt
 • Doelgerichte aanpak vanuit een lange-termijnvisie
 • No-nonsense aanpak: uw coach ontkracht ideeën die jarenlang gewoon voor waar werden aangenomen en nog altijd worden ‘verkocht’
 • Uitgebreide kennis van het menselijk lichaam door grondige paramedische opleiding:
  • Licentiate lichamelijke opvoeding (KULeuven, 2004)
  • Master in sport- en bewegingspsychologie (KULeuven, 2005)
  • Gezondheidsconsulent (De Levensschool, Academie voor Integrale Gezondheidszorg, 2014-2017)
  • Trainer B Vlaamse Trainerschool
 • Humor krijgt u gratis bij de begeleiding. ‘One smile a day, keeps the doctor away’

Over Maaike

Over Maaike

Mijn eigen pad verliep beroepsmatig niet echt zoals ik het voor ogen had. Hoewel ik als licentiate lichamelijke opvoeding niet echt de bedoeling had les te geven, rolde ik door een interim in het onderwijssysteem. Tien jaar gaf ik vol enthousiasme les in bijna twintig scholen. Mijn motivatie om les te geven bleek groot, want zonder vaste school, laat staan vaste benoeming, had ik altijd het vertrouwen dat mijn passie in het lesgeven genoeg was om mij op ‘mijn plaats’ te brengen. Na schooljaar tien sluimerde een negatief gevoel in mij, eentje van die hoop ergens verloren te hebben. Omdat ik als positief en enthousiast persoon cynisch was geworden tegenover het hele systeem nam ik de beslissing uit het onderwijs te stappen.

Wat ik zou doen, dat wist ik niet, maar het stond vast dat ik me niet langer in de slachtofferrol zou wentelen en zelf ‘werk’ zou maken van mijn leven.

Door grote interesse in massage en nieuwsgierigheid naar voetreflexologie kwam ik bij de Levensschool in Tongerlo terecht. Al gauw werd duidelijk dat de opleiding tot gezondheidsconsulent veel meer was dan enkel superinteressante vakken.

Toch had ik nog een half jaar nodig om het onderwijs écht los te laten. Telkens ik te maken kreeg met opmerkingen rond onderwijs, voelde ik mijn bloed rapper stromen. Nog vaak krijg ik de vraag of ik dan geen spijt heb over mijn ‘verloren’ jaren ?

Ja, vroeger wel. Nu bekijk ik het anders… Het bracht me het grote inzicht dat voor een groep staan, mensen motiveren, informeren me enorm veel energie geeft. Dat is altijd de reden geweest die me ‘voldoening’ bleef geven, ondanks het feit dat ik een boek kan schrijven over mijn zwerftocht als ‘interim’.

Wat me energie geeft, is bewegen, buiten zijn, ‘doen’, in de tuin werken en ik kijk ernaar uit om ooit keramiek te volgen. Misschien is het net door dat ‘doen’ en door dat ‘met de handen werken’ dat (diepte)massage en voetreflexologie me hebben vastgegrepen.

Nog dit… Als partner en mama van twee lieverds sta ik vol vertrouwen in het leven. Toch heb ik even goed soms het gevoel dat dit vertrouwen me ontglipt en ik die ‘lieverds’ (partner inclusief) aan de kapstok wil hangen. Gelukkig weet ik dat sporten mijn uitlaatklep is. Als ik een week niet sport, dan zeggen ze mij dat ik -voor ik helemaal ‘ambetant’ word- beter eens een toertje ga lopen.

Met Fundament wil ik focussen op een gezonde levensstijl vertrekkend vanuit de mens zelf. Binnen een open en eerlijke communicatie wil ik je begeleiden. Kennis en ervaring delen maakt me blij, maar altijd vanuit nederigheid, want de grondslag ligt bij elke persoon apart. Ik hoop dat mensen mijn authenticiteit appreciëren. Ik wil vanuit échte bekommernis het fundament van elke mens versterken.

Over Fundament

Fundament ging in september 2015 van start mee met de verhuis van groepspraktijk ‘My Kine’. De nadruk lag in het begin op het fysieke aanbod zoals wekelijkse stabilisatietrainingen, rugschool en persoonlijke bewegingsbegeleiding. Daarnaast werden trainingen en workshops gegeven aan bedrijven, sportclubs, verenigingen en dit vooral gericht op rug-gebruik.

Met die start binnen de groepspraktijk combineerde ik mijn tweede en derde jaar van de opleiding gezondheidsconsulent aan de Levensschool te Tongerlo. Dit was een enorm groeiproces voor mezelf en ik ondervond daardoor dat het fysieke aspect alleen niet meer volstond.

Stilaan werd het aanbod uitgebreid met dieptemassage en voetreflexologie als technieken uit de complementaire gezondheidszorg. De bewegingssessies werden vanuit een integrale visie gegeven.

In juni 2016 kon ik na een geslaagd examen aansluiten bij de beroepsvereniging van de Gezondheidsbegeleiders (VGB). Voor mij een belangrijke stap naar kwalitatieve dienstverlening met een label.

September 2018 werd op mijn thuislocatie de praktijkunit gerealiseerd. Dit was een logische volgende stap om nog meer vanuit de eigen energie te kunnen begeleiden en te werken vanuit een totaalbeeld.

Het aanbod van Fundament bestaat uit een unieke combinatie van beweging en complementaire gezondheidszorg via individuele methodes, beweegsessies in kleine groep of via een pakket waar je de input hebt van beide. Altijd op maat van jezelf.

Wil je in beweging gezet worden en de basiskracht van je lichaam aanpakken? Kom dan zeker naar een gratis proefsessie van de fundamentele training en voel of dit voor jou iets kan betekenen.

Wil je je gezondheid in eigen handen nemen ? Kom dan zeker naar de infosessie ‘Een vernieuwende kijk op gezondheid’. Je krijgt er meer info over de werking en het aanbod van Fundament zonder enige verplichting. Sowieso ga je huiswaarts met tips en vernieuwde inzichten.