Dieptemassage

We zijn niet meer gewoon om te ‘voelen’. We reduceren pijnklachten tot het theoretisch benoemen van symptomen of we verklaren de pijn aan de hand van foto’s. Als ik bij mensen met klachten vraag of iemand de laatste jaren ooit al eens voelde aan de pijnlijke plek is het antwoord vaak negatief.

Bij dieptemassage worden deep tissue en myofasciale technieken gebruikt met de bedoeling gespannen diepliggende spieren, spier- en bindweefselverklevingen los te maken. Hierdoor verbetert de doorbloeding met vaak oplossen van bewegingsbeperkingen als gevolg. Er wordt niet enkel lokaal gewerkt, maar op het geheel van spieren dat mee de oorzaak van pijn kan zijn. Gemiddeld zijn drie tot vijf sessies nodig. Klachten die al lange tijd aanslepen hebben meer tijd nodig.

Alle spiergerelateerde problemen komen in aanmerking voor dieptemassage. Vaak is dieptemassage ook doeltreffend voor ongemakken die op het eerste zicht niet gelinkt worden aan spierproblemen zoals hoofdpijn, migraine, stijve nek, frozen shoulder, tenniselleboog, carpaal-tunnelsyndroom, tandenknarsen, spierkrampen.

Heel dikwijls is pijn een uiting van (emotionele) blokkades zoals stress en emotionele of fysieke trauma’s die zich vastzetten op het spierweefsel. Dieptemassage geeft je lichaam de aanzet om spanningsophopingen en triggerpoints weg te werken onder andere door een betere doorbloeding.

Dieptemassage wordt vanuit de integrale visie van Fundament aangevuld met Bachbloesems, inzichten in ziekte en gezondheid, voedings(supplementen) en kruiden waar gewenst. Uniek bij Fundament is dat voor een dieper werkend resultaat vaak de combinatie wordt gemaakt van dieptemassage en voetreflexologie.

“People will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel” -Maya Angelou

Praktisch

  • Op afspraak
  • 70 euro/sessie

Integrale voetreflexologie

Voetreflexologie gaat ervan uit dat de voeten het gehele lichaam weerspiegelen. Door reflexpunten en –zones is elk orgaan, alle spieren, botten en klieren en elk lichaamsdeel met een bepaalde plaats op de voet verbonden. Reflexzonemassage is een unieke methode om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren, spanning en stress te verlichten, de doorbloeding te verbeteren en blokkades in het zenuwstelsel op te heffen.

De wetenschappelijke grondbeginselen van de voetreflexologie vindt men in de klassieke embryologie en de segmentale verschijnselen. Nooit wordt een diagnose gesteld. Een gevoelige reflexzone geeft aan dat het lichaam daar een impuls nodig heeft om zelf op natuurlijke wijze het evenwicht van het lichaam te herstellen. Klachten zoals angst, paniek, astma, lage of hoge bloeddruk, buikpijn, circulatieproblemen, darmklachten, depressie, duizeligheid, migraine, maagpijn, PMS, rugpijn, sinusitis, slaapproblemen, stress, vermoeidheid,... kunnen daardoor soms wendingen nemen.

Voetreflexologie

Voetreflexologie wordt vanuit de integrale visie van Fundament aangevuld met Bachbloesems, inzichten in ziekte en gezondheid, voedings(supplementen) en kruiden waar gewenst. Uniek bij Fundament is dat voor een dieper werkend resultaat vaak de combinatie wordt gemaakt van voetreflexologie en dieptemassage.

Praktisch

  • Op afspraak
  • 70 euro/sessie