Aanbod > Particulieren

Bewegingsbegeleiding

Fundamentele training

Fundamentele training is gebaseerd op coretraining/stabilisatietraining met extra aandacht voor lichaamsbewustzijn en de ademhaling.

"Core stability is het vermogen om de positie en de bewegingen van de romp ten opzichte van het bekken te controleren, waardoor optimale krachtoverdracht kan plaatsvinden van de romp naar het bekken en naar de extremiteiten." - Kibler 2006

Voor ons is deze training het fundament dat gelegd dient te worden vóór het uitoefenen van elke andere vorm van beweging. Het kunnen weerstaan aan krachten (stabiliteit) en een optimale controle hebben over je bewegingsapparaat is een belangrijke basis met betrekking tot blessurepreventie. Bij inspanning zijn de stabiliserende spieren constant gespannen waardoor ze niet echt heel sterk moeten zijn, maar vooral het uithoudingsvermogen en de coördinatie ervan goed moeten zijn. Dit is precies wat we aanpakken.

Vaak trainen we vooral de meest zichtbare (mobiliserende) spieren, maar de dieperliggende spieren zijn van groter belang voor stabiliteit en blessurepreventie. Als de kleinere, dieperliggende spieren verzwakt zijn, nemen grote spiergroepen op inefficiënte wijze over met vaak overbelasting als gevolg.

"Je fundament is waar je op staat, je basis en je kracht."

Praktisch

 • Wekelijks op dinsdag van 19u tot 20u en op woensdag van 19u tot 20u en van 20u15 tot 21u15
 • Maximum 8 deelnemers: kwaliteit van bijsturen staat centraal
 • Snel voelbare evolutie
 • Enorme variatie in oefenstof
 • Haalbaar voor elk niveau
 • Gratis eerste sessie
 • 120 euro voor een tienbeurtenkaart

Indien je voor een sessie verhinderd bent, dient dit 24 uur voor aanvang telefonisch of per email doorgegeven te worden. Zo niet wordt de sessie in rekening gebracht.

Persoonlijke bewegingsbegeleiding

Je hebt een sportief doel, maar weet niet goed hoe je dit moet aanpakken? Fundament begeleidt je graag vanuit een totaalvisie. Vaak worden trainingen aangevat terwijl de basissterkte van het lichaam niet goed is met overbelastingsletsels en blessures als gevolg. Fundament helpt je basislichaamskracht versterken zodat trainingsopbouw vlotter verloopt. Omdat bij sport en bewegen niet enkel het fysieke aspect van belang is, begeleidt Fundament je graag, zelfs bij het mentale en emotionele aspect.

"The best time to plant a tree is twenty years ago. The second best time is now."

Praktisch

 • Individueel op afspraak
 • Prijs op aanvraag

Dieptemassage

Praktisch

 • Op afspraak
 • 50 euro/50 minuten massage

We zijn niet meer gewoon om te ‘voelen’. We reduceren pijnklachten tot het theoretisch benoemen van symptomen of we verklaren de pijn aan de hand van foto’s. Als ik bij mensen met klachten vraag of iemand de laatste jaren ooit al eens voelde aan de pijnlijke plek is het antwoord vaak negatief.

Bij dieptemassage worden diepwerkende technieken gebruikt met de bedoeling gespannen diepliggende spieren, spier- en bindweefselverklevingen los te maken en de doorbloeding te verbeteren met vaak oplossen van bewegingsbeperkingen als gevolg. Er wordt niet enkel lokaal gewerkt, maar op het geheel van spieren dat mee de oorzaak van pijn kan zijn. Gemiddeld zijn drie tot vijf sessies nodig om echt verbetering te voelen. Klachten die al lange tijd aanslepen hebben meer tijd nodig.

Alle spiergerelateerde problemen komen in aanmerking voor dieptemassage. Vaak is dieptemassage ook doeltreffend voor ongemakken die op het eerste zicht niet gelinkt worden aan spierproblemen:

 • hoofdpijn, migraine
 • stijve nek
 • schouderpijn
 • tenniselleboog
 • carpaal-tunnel syndroom
 • klachten van knie, voet, been, heup, achillespees
 • tandenknarsen
 • spierkrampen

Heel dikwijls is pijn een uiting van (emotionele) blokkeringen zoals stress, emotionele of fysieke trauma’s die zich vastzetten op het spierweefsel.

Dieptemassage is een vorm van massage die wordt gegeven volgens een (misschien té) eenvoudig principe, maar efficiënt en dat is net wat Fundament nastreeft. Terug naar de basis, terug naar de essentie. De reden waarom deze unieke en efficiënte methode dan toch door weinigen wordt beoefend ligt in het arbeidsintensieve van de behandeling.

Massage wordt vanuit de integrale visie van Fundament aangevuld met coaching, advies rond voeding(ssupplementen), kruiden, inzichten in ziekte en gezondheid en Bachbloesems waar gewenst.

“People will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel” -Maya Angelou

Integrale voetreflexologie

Door reflexpunten en –zones is elk orgaan en elk lichaamsdeel met een bepaalde plaats op de voet verbonden. Reflexzonemassage is een unieke methode met als doel het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren, spanning en stress te verlichten, de doorbloeding te verbeteren en blokkades in het zenuwstelsel op te heffen.

Klachten zoals angst, paniek, astma, lage of hoge bloeddruk, buikpijn, circulatieproblemen, darmklachten, depressie, duizeligheid, migraine, maagpijn, PMS, rugpijn, sinusitis, slaapproblemen, stress, vermoeidheid,... kunnen worden behandeld. Nooit wordt een diagnose gesteld. Een gevoelige reflexzone geeft aan dat het lichaam daar een impuls nodig heeft om zelf op natuurlijke wijze het evenwicht van het lichaam te herstellen. Zo kunnen stoornissen soms wendingen nemen.

Voetreflexologie

Tijdens elke sessie kan er dieper ingegaan worden op specifieke klachten, maar altijd vanuit een integrale visie. Er is aandacht voor de segmentale verschijnselen (bezenuwing), het fascia-systeem in ons lichaam en de meridiaanpunten op de voet.

Voetreflexologie wordt vanuit de integrale visie van Fundament aangevuld met coaching, advies rond voeding(supplementen), kruiden, inzichten in ziekte en gezondheid en Bachbloesems waar gewenst.

Praktisch

 • Op afspraak
 • 60 euro/60 minuten massage

Bewegend coachen - Gespreksbegeleiding

Praktisch

 • Op afspraak
 • 50 euro/u (btw incl. voor particulieren, excl. voor btw-plichtige zelfstandigen)

Een bewegend consult is een begeleiding op maat als je wil stilstaan bij je levenswijze of in beweging wil komen. Naar buiten gaan en wandelen is een krachtige methode: je komt makkelijker tot de kern van de zaak als je beweegt.

Groen stimuleert (onbewust !) bezinning, concentratie en zelfwaardering. Hippocrates stelde: ‘Lopen is voor de mensheid het beste medicijn.’ De hedendaagse wetenschap die de relatie tussen gezondheid, bewegen en groen onderzoekt, levert het bewijs dat groen en bewegen essentieel zijn voor het welbevinden van mensen. Gebrek eraan leidt tot stress en ziekte.

Tijdens het bewegen komen je gedachten tot rust en de ruimte die je in de natuur kan ervaren, geeft je ook innerlijke ruimte en nieuwe energie. Je voelt aan waar je blij van wordt en maakt afspraken met jezelf.

Bewegend coachen

Als neutraal coach begeleid ik je om de weg naar een gezondere levensstijl duidelijk te maken aan jezelf. Tegelijkertijd gaan we samen na welke tools voor jou kunnen worden gebruikt binnen de eventuele verdere begeleiding.

Bewegend coachen wordt vanuit de integrale visie van Fundament aangevuld met advies rond voeding(ssupplementen), kruiden, inzichten in ziekte en gezondheid en Bachbloesems waar gewenst.

‘Coaching is unlocking a person’s potential to maximize their own performance. It is helping them to learn rather than teaching them.' -Timothy Callwey

Advies

Advies kan gekregen worden los van een behandelingsmethode.

Voeding(ssupplementen) - Kruiden

Er wordt enorm veel geschreven over voeding. Kranten pakken uit met een zoveelste spraakmakende bevinding over voeding, maar spreken dan weer resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken lijnrecht tegen. Een welles-nietes-spelletje.

Fundament wil op het vlak van voeding terug naar de essentie in plaats van het in diëten (en vaak in extremen) te zoeken. Voeding kan een belangrijke schakel zijn bij ziekte. We geven je hierbij graag advies, maar dan wel ééntje op jouw lijf geschreven.

Onze overtuiging is dat iedereen eigenlijk wel weet wat goed is voor hem. Waarom zou je dan luisteren naar kranten of onderzoekers ? Ons lichaam geeft aan wanneer het in balans is of tekorten heeft. Alleen moet je daarvoor je lichaam leren kennen, ernaar luisteren en vooral ook over correcte informatie beschikken om de juiste keuzes te maken.

Naast jou sturen met advies willen we nog liever dat je zelf over de kennis beschikt om juiste keuzes te maken. Die kennis kan je komen opdoen op één van de infosessies. Hou zeker de kalender in de gaten.

Praktisch

 • Op afspraak
 • 60 euro/u

Bachbloesems

Dokter Edward Bach was een Engels klassiek geschoolde arts-homeopaat die ontdekte dat de extracten van wilde veldbloemen en bloesems van struiken en bomen inwerken op emoties die je hinderen om je goed te voelen.

De bevindingen van Dr. Bach werden de laatste jaren ook bevestigd door wetenschappelijk onderzoek op gebied van de psychoneuro-immunologie, dat aantoonde dat onze gedachten en emoties een invloed hebben op de conditie van ons lichaam.

Wie uit balans is, kan allerlei lichamelijke klachten krijgen. Je levenshouding speelt een belangrijke rol in het ontstaan en genezen van ziektes. Inname van Bachbloesems brengt tijdelijk harmonie. Het lost jouw problemen niet op, maar je krijgt de kans om je denk- of handelswijze bij te sturen zodat je leven terug lichter aanvoelt.

Bachbloesems

Bachbloesems kunnen ondersteunen bij stress, aanpassing aan een nieuwe situatie, slaapproblemen, verdriet, persoonlijke karaktertrekken, problemen met kinderen of baby’s, reisziekte, vermoeidheid, …

‘Lijden is een middel om ons een les of inzicht te leren die we op een andere wijze niet in ons hebben kunnen opnemen.’ -Edward Bach

Praktisch

 • Op afspraak
 • 60 euro/u met remedieflesje voor drie weken inbegrepen

Infosessies

Fundament organiseert op regelmatige basis infosessies. Onder kalender vind je meer specifieke informatie en data.

‘If you are lucky enough to find a way of life you love, you have to find the courage to live it.' -John Irving