Blog

Met deze pagina wil Fundament meer bewust-zijn creëren rond holistische pijnaanpak én ervaring delen. Het zou fijn zijn je te kunnen inspireren.

Kan je pijn écht behandelen ?

19/10/2021 - 11:36

Ik krijg nog dikwijls te horen dat mensen niet precies weten wat ik doe. Als ik dan aangeef dat ik vooral mensen met pijn in de praktijkunit ontvang, dan komt er een 'hmm'. Die 'hmm' begrijpt ook dat Fundament een holistische gezondheidspraktijk is waar pijn niet alleen vanuit het fysiek, maar ook vanuit het emotioneel, mentaal en spiritueel aspect wordt gezien. Maar meestal wordt die 'hmm' gevolgd door de vraag 'Dat begrijp ik, maar wat DOE je dan ?' In onderstaande figuur wil ik dat graag meer duidelijk weergeven. Zo zal het ook op mijn website terecht komen. En meteen is dit ook de ideale kans om het nog eens over pijn te hebben.

Lees meer

Hoe voed jij je ?

09/09/2021 - 09:36

Voeding gaat niet alleen over wat je al dan niet in je mond steekt. Het is evenzeer welke voeding je toelaat in jouw leven. Op vlak van technologische prikkels zoals smartphonegebruik, media en maar ook voor welke ont-moetingen of contacten met mensen jij kiest. In deze prikkel-volle maatschappij worden we duidelijk uitgenodigd op zoek te gaan naar meer rust.

Lees meer

Flow-modus of robot-modus ?

28/02/2021 - 10:35

Ga jij mee in de flow van het leven ? Herken je wanneer je in flow bent ? Geloof je dat de flow volgen jou net bij de mooiste dingen van het leven brengt ? Of is alles in je leven gepland, gestructureerd en vastgelegd ? Beter het leven leren lezen is voor mij een dagelijkse oefening. En dat ik er beter en beter in word, dat illustreert zich in een flowing morningwalk met mijn dochter om 6u15.

Lees meer

Dit ver-ont-rust mij !

11/09/2020 - 08:45

Ik had mij mijn vrijdagochtend anders voorgesteld. Wat gebeurde hakte er bij mij diep in. Het lijkt banaal en moet ik mij daar eigenlijk druk in maken ? Maar het haalde in één klap de rust uit mijn lijf en ik ervaarde een overspoeling van verdriet.  

Lees meer

Corona maakt mij opstandig

08/05/2020 - 16:53

Ik snap het niet. Het gaat er bij mij nog altijd niet in.  De weken gaan voorbij, (té) uitgebreide, maar eenzijdige verslaggeving over cijfers (die ik allang niet meer volg), maatregelen die 'versoepelen'....  Véél 'nieuws', doorlopende info, non-stop up-dates en wat heb ik in al die weken nu nog áltijd niet gehoord ? 

Lees meer
Abonneren op Blog