Blog

Met deze pagina wil Fundament meer bewust-zijn creëren rond holistische pijnaanpak én ervaring delen. Het zou fijn zijn je te kunnen inspireren.

Kan je pijn écht behandelen ?

19/10/2021 - 11:36

Ik krijg nog dikwijls te horen dat mensen niet precies weten wat ik doe. Als ik dan aangeef dat ik vooral mensen met pijn in de praktijkunit ontvang, dan komt er een 'hmm'. Die 'hmm' begrijpt ook dat Fundament een holistische gezondheidspraktijk is waar pijn niet alleen vanuit het fysiek, maar ook vanuit het emotioneel, mentaal en spiritueel aspect wordt gezien. Maar meestal wordt die 'hmm' gevolgd door de vraag 'Dat begrijp ik, maar wat DOE je dan ?' In onderstaande figuur wil ik dat graag meer duidelijk weergeven. Zo zal het ook op mijn website terecht komen. En meteen is dit ook de ideale kans om het nog eens over pijn te hebben.

Lees meer

Hoe voed jij je ?

09/09/2021 - 09:36

Voeding gaat niet alleen over wat je al dan niet in je mond steekt. Het is evenzeer welke voeding je toelaat in jouw leven. Op vlak van technologische prikkels zoals smartphonegebruik, media en maar ook voor welke ont-moetingen of contacten met mensen jij kiest. In deze prikkel-volle maatschappij worden we duidelijk uitgenodigd op zoek te gaan naar meer rust.

Lees meer

Flow-modus of robot-modus ?

28/02/2021 - 10:35

Ga jij mee in de flow van het leven ? Herken je wanneer je in flow bent ? Geloof je dat de flow volgen jou net bij de mooiste dingen van het leven brengt ? Of is alles in je leven gepland, gestructureerd en vastgelegd ? Beter het leven leren lezen is voor mij een dagelijkse oefening. En dat ik er beter en beter in word, dat illustreert zich in een flowing morningwalk met mijn dochter om 6u15.

Lees meer

Van turnleerkracht tot zelfstandig zenuwreflexoloog (2/2)

06/01/2021 - 11:15

In de praktijk ben ik gezegend om tijdens bepaalde tijd te mogen meewandelen met cliënten. Ik kan me zo enorm verwonderen als ik aan eerste consulten terugdenk hoe een mensenleven wendingen kan nemen. Maar mijn eigen verhaal was er eigenlijk ook wel eentje met serieuze bochten … Benieuwd ? Dit is deel twee van mijn minireeks 'van turnleerkracht tot zelfstandig zenuwreflexoloog'.

Lees meer

Van turnleerkracht tot zelfstandig zenuwreflexoloog (1/2)

06/01/2021 - 10:08

In de praktijk ben ik gezegend om tijdens bepaalde tijd te mogen meewandelen met cliënten. Ik kan me zo enorm verwonderen als ik aan eerste consulten terugdenk hoe een mensenleven wendingen kan nemen. Maar mijn eigen verhaal was er eigenlijk ook wel eentje met serieuze bochten … Benieuwd ? Je leest meer in mijn minireeks 'van turnleerkracht tot zelfstandig zenuwreflexoloog'.

Lees meer
Abonneren op Blog