Blog

Met deze pagina wil Fundament meer bewust-zijn creëren rond holistische pijnaanpak én ervaring delen. Het zou fijn zijn je te kunnen inspireren.

Staat een mythe jouw genezing in de weg ?

05/04/2022 - 10:53

" Hallo, ik heb al een hele tijd verschrikkelijke rugpijn. Er wordt mij gezegd dat ik waarschijnlijk het syndroom van Tietze heb, maar dat ik er zal mee moeten leren leven. Daarom contacteer ik je om een afspraak te maken. " De letterlijke woorden van een bericht mij toegestuurd door een 'nieuwe' cliënt. Herkenbaar voor jou ? Wel... Nee ! Je moet er niet mee leren leven ! Er zijn immers meer laagjes dan het fysieke waar je stappen vooruit door kan zetten. Omdat 'Je zal er mee moeten leren leven...' zo'n veel gehoorde zin is in de praktijk, schreef ik deze blog over enkele mythes van pijn geïnspireerd door Het pijnboek (James N.Dillard).

Lees meer

Van turnleerkracht tot zelfstandig zenuwreflexoloog (2/2)

10/02/2022 - 09:23

In de praktijk ben ik gezegend om tijdens bepaalde tijd te mogen meewandelen met cliënten. Ik kan me zo enorm verwonderen als ik aan eerste consulten terugdenk hoe een mensenleven wendingen kan nemen. Maar mijn eigen verhaal was er eigenlijk ook wel eentje met serieuze bochten … Benieuwd ? Dit is deel twee van mijn minireeks 'van turnleerkracht tot zelfstandig zenuwreflexoloog'.

Lees meer

Van turnleerkracht tot zelfstandig zenuwreflexoloog (1/2)

10/02/2022 - 09:22

In de praktijk ben ik gezegend om tijdens bepaalde tijd te mogen meewandelen met cliënten. Ik kan me zo enorm verwonderen als ik aan eerste consulten terugdenk hoe een mensenleven wendingen kan nemen. Maar mijn eigen verhaal was er eigenlijk ook wel eentje met serieuze bochten … Benieuwd ? Je leest meer in mijn minireeks 'van turnleerkracht tot zelfstandig zenuwreflexoloog'.

Lees meer

Kan je pijn écht behandelen ?

19/10/2021 - 11:36

Ik krijg nog dikwijls te horen dat mensen niet precies weten wat ik doe. Als ik dan aangeef dat ik vooral mensen met pijn in de praktijkunit ontvang, dan komt er een 'hmm'. Die 'hmm' begrijpt ook dat Fundament een holistische gezondheidspraktijk is waar pijn niet alleen vanuit het fysiek, maar ook vanuit het emotioneel, mentaal en spiritueel aspect wordt gezien. Maar meestal wordt die 'hmm' gevolgd door de vraag 'Dat begrijp ik, maar wat DOE je dan ?' In onderstaande figuur wil ik dat graag meer duidelijk weergeven. Zo zal het ook op mijn website terecht komen. En meteen is dit ook de ideale kans om het nog eens over pijn te hebben.

Lees meer

Hoe voed jij je ?

09/09/2021 - 09:36

Voeding gaat niet alleen over wat je al dan niet in je mond steekt. Het is evenzeer welke voeding je toelaat in jouw leven. Op vlak van technologische prikkels zoals smartphonegebruik, media en maar ook voor welke ont-moetingen of contacten met mensen jij kiest. In deze prikkel-volle maatschappij worden we duidelijk uitgenodigd op zoek te gaan naar meer rust.

Lees meer
Abonneren op Blog