Hoe voed jij je ?

09/09/2021 - 09:36

Voeding gaat niet alleen over wat je al dan niet in je mond steekt. Het is evenzeer welke voeding je toelaat in jouw leven. Op vlak van technologische prikkels zoals smartphonegebruik, media en maar ook voor welke ont-moetingen of contacten met mensen jij kiest. In deze prikkel-volle maatschappij worden we duidelijk uitgenodigd op zoek te gaan naar meer rust.

Voeding letterlijk

Ik ben zelf niet zo begeesterd door voeding in die zin dat het geen kernactiviteit is binnen de praktijk. Voeding is eigenlijk heel simpel, maar tegelijkertijd enorm complex omdat het zo'n individueel gegeven is. Mijn lichaam reageert anders op bepaalde voedingsmiddelen dan dat van jou. Hoewel ik als gezondheidsbegeleider wel over de kennis beschik wat voeding, supplementen en kruiden betreft komt het bij mij in de praktijk eerder in de kantlijn aan bod. Dat wil niet zeggen dat ik voor mezelf niet bezig ben met voeding. Elk jaar proberen we iets meer in de moestuin. En geloof me, ik heb nog veel te leren (de bannerfoto van de wortels is het bewijs...), want ik ben me zo nog bewuster geworden hoe weinig ik maar weet over hoe voeding groeit. Maar je zou mijn fierheid moeten zien te kunnen plukken uit de eigen tuin. Voeding mag voor mij puur en simpel zijn. Nee, geen keukenprinses hier al geniet ik ervan om nieuwe dingen uit te proberen. Dan gaat dat vooral om uitproberen hoe ik lekkere dingen even lekker kan maken, maar wel in een gezondere versie.

Nog altijd wordt de impact van voeding op ons lichaam onderschat. Ja, je kan je echt wel moe of ziek eten. Het grootste contactoppervlak met de buitenwereld zijn jouw darmen. Dat is ook de plek waar jouw lichaam met meest toxische stoffen dient om te gaan. Teveel denken we dat het immuunsysteem enkel in gang schiet als er virussen of bacteriën in het lichaam binnenkomen. Maar vergis je niet, van het ogenblik dat jij iets, zelfs iets gezond in je mond stopt, begint jouw immuunsysteem te werken. Je mag ervan uitgaan dat jouw immuunsysteem eigenlijk op gelijk welk ogenblik 'rommel' in je lichaam aan het opruimen is.

Nog een extra reden om stil te staan bij waarmee jij jou letterlijk voedt is omdat die darmen een belangrijke rol spelen bij de aanmaak en werking van serotonine. En serotonine heeft als hormoon invloed op je mentaal functioneren. Je darmflora heeft dus invloed op jouw mentale gezondheid. Werken in de moestuin en met je handen wroeten in de aarde heeft een positieve invloed op de gezondheid van je darmbacteriën.

Voeding figuurlijk

Durf jij nog kritisch denken of neem je zomaar aan wat jou wordt verteld ? Ga je mee in het verhaal van vandaag of maak je je eigen verhaal ?
Tijdens schooltijd hebben we alvast nooit geleerd om de intuïtie te leren gebruiken. Ik probeer mezelf er elke dag in te oefenen en mijn kinderen probeer ik uit te nodigen om met hun voelsprieten te leren voelen of iets klopt voor hen.

" Je moet de waarheid niet verwarren met de mening van de meerderheid " - Loesje

Een zin uit een Facebookpost waarvan ik hieronder een stukje citeer kwam heel erg binnen bij mij: ' Wees geen voedsel ' Ik vind het geen makkelijke om daar wat duiding bij te geven, maar ik doe alvast graag een poging...
Je bent energie en energie heeft altijd een bepaalde trillingsfrequentie. Wanneer je zaken doet die jouw trillingsfrequentie verhogen, dan zal dat goed voelen, enthousiasme aanwakkeren, je vervullen en zal die 'voeding' gezond zijn. Wanneer je je voedt met zaken die 'ongezond' voor je zijn, dan zal je trillingsfrequentie verlagen.

Je kan dat heel letterlijk interpreteren: suiker bijvoorbeeld is een voedingsmiddel met een lage trillingsfrequentie. Hoe meer je daar van eet, hoe meer dat ook jouw trillingsfrequentie naar beneden zal trekken. Dingen doen puur omdat ze verwacht worden van jou, maar die eigenlijk jouw energie naar beneden trekken zijn zeker op de langere termijn erg ongezond. Je mag volgens mij best wel kiezen om die dingen te doen in je Leven waar jij jouw trillingsfrequentie mee verhoogt. De keuze maken voor je-zelf betekent niet dat jij daarom geen rekening houdt met anderen. Als je je na ont-moetingen met mensen leeggezogen voelt, dan laat jij jouw eigen energie daarmee naar beneden trekken.

Je teveel vergelijken met anderen, je aantrekken wat anderen van je vinden, je eigen Leven niet leiden, negatieve gedachten laten primeren op de keuze voor positieve gedachten,... houdt jouw energiefrequentie laag. Vanuit deze voorgaande zin besliste ik alle meldingen op Facebook af te zetten en geen tijd meer te besteden aan mijn persoonlijk account op Facebook. Ik 'dacht' dat ik eigenlijk niet zoveel tijd daaraan besteedde. Verslaving, nee hoor... tot ik me bewust werd dat ik automatisch op het 1-tje of 3-tje ging gaan klikken als ik mijn gsm in mijn handen had. Wat een extra rust bracht die keuze.

Maar hoe voel je wat jouw trillingsfrequentie omhoog tilt ? Wel, begin eenvoudig en probeer meer aandacht te hebben voor wat jouw energie naar beneden haalt. Kom je elke werkdag uitgeput thuis ? Loop je al jaren doodvermoeid rond ? Spreek je af met een vriend en heb je niet het gevoel dat jou dat helemaal vervuld heeft van fijne vriendschapswarmte ? Eet je en krijg je daarna een serieuze energiedip ? Allemaal tekenen dat jouw keuzes misschien nog niet in lijn liggen met wat jouw ziel van jouw lichaam verlangt.

Een stukje uit de bewoording van de Facebookpost van Christina Von Dreien

Wees geen "voedsel".
Het is het enige wat je hoeft te doen.
Een simpel ding.
Wees geen voedsel.
De mens is een van de krachtigste generatoren die er bestaan.
We zijn draaikolken.
Afhankelijk van de polariteit waarop je afstemt, creëer je hoge of lage frequenties.
Deze duistere entiteiten voeden zich met lage frequenties, we hebben ze millennia lang gevoed.
Het ontwaken van de mensheid heeft de collectieve draaikolk naar hoge frequenties gekanteld.
Daarom vallen ze met zo'n felheid aan.
Ze verhongeren.
Verbind je met je ziel.
En let op jezelf.
Als je ziel met deze woorden resoneert, geef dan geen seconde van je bestaan ​​meer om voedsel te zijn.
Elimineer de lage passies van je leven.
Haat, wrok, afgunst, angst, ondeugden, junkfood, leugens, ambitie.
Egoïsme, verdriet, wantrouwen.
Dit alles genereert dichte energie.
Voedsel voor de duisteren.
Wees je bewust van je emoties.
Luister. Van jou.
En als je bij welke gelegenheid dan ook je in een van deze lage trillingen voelt, verander dan meteen je energie.
Zet wat muziek op waar je vrolijk van wordt.
Zing. Dans. Adem.
Steek wierook aan.
Knuffel je katten.
Knuffel een vriend.
Knuffel je hond.
Knuffel je moeder.
Omhels uw huisdieren.
Ga wandelen in de natuur. Mediteren.
Oefeningen.
Doe wat nodig is.
Maar het verandert die energie meteen.
Omdat je als voedsel dient.
Wees altijd op de hoogte.
En het enige dat van je wordt gevraagd, is de duistere hordes niet te voeren.
Voed je ziel met alles wat je helpt op te staan.
Als je gewend raakt aan het leven in de frequentie van liefde, zal je realiteit moeiteloos veranderen naar jouw wil.
Je bent een krachtig wezen.
Je bent niet te stoppen.
Wees nergens bang voor.
Bevrijd je geest van de "Matrix".
Richt je aandacht op wat je wilt.
Maar vooral plezier hebben, gelukkig zijn, lachen, zingen, dansen. Houden van.
We leven door van alles te houden.
En jij maakt er deel van uit.
Samen met de sterren en de zon.
En aan alle sterrenstelsels van het heelal.
Jij bent liefde.

(Bron: Christina Von Dreien)

Ik hoop alvast je te inspireren om je te oefenen in het voelen waar jij jouw trillingsfrequentie mee verhoogt of mee naar beneden laat halen. Maak je eigen keuzes. Laat je-zelf toe te doen waar je enthousiast en blij van wordt.

Zelf voel ik me blij als ik mensen kan begeleiden om hun fundering te versterken op fysiek, emotioneel, mentaal én spiritueel vlak. Daarvoor organiseer ik geregeld reeksen, workshops, weekends waarvan ik alvast hoop dat ze jouw trillingsfrequentie omhoog tillen.
Wil je tijdig van deze activiteiten op de hoogte gebracht worden ? Zet je dan zeker op de mailinglijst van Fundament via deze link.

Gefundeerde groeten
Maaike Devos

Zelf voel ik me blij als ik mensen kan begeleiden om hun fundering te versterken op fysiek, emotioneel, mentaal én spiritueel vlak. Daarvoor organiseer ik geregeld reeksen, workshops, weekends waarvan ik alvast hoop dat ze jouw trillingsfrequentie omhoog tillen.
Wil je tijdig van deze activiteiten op de hoogte gebracht worden ? Zet je dan zeker op de mailinglijst van Fundament via deze link.