Magie van voetreflexologie in tijden van onrust

12/03/2020 - 10:55

Vrijdag 21 februari beleefde ik een mijlpaal binnen Fundament - Complementaire gezondheidspraktijk. Over hoe ik mocht bijdragen aan een kindje in meer ideale omstandigheden geboren te laten worden en hoe mooi de flow van het leven kan zijn.

Donderdag 20 februari krijg ik een bericht van Delphine, een cliënte die ik drie jaar niet meer had ontmoet. Ze vraagt om een consult voetreflexologie en de dag erna kan ze al een gaatje invullen in mijn agenda. Ik noteer zoals gewoonlijk, maar krijg nog een bericht terug dat ze hoogzwanger is en of dit toch geen kwaad kan... ? Ik observeer mijn gedachten: Hoever zou ze zijn ? Hoe zit het met haar immuniteit ? Mag het kindje al komen ? Dien ik op te letten met specifieke punten waardoor het lichaam kan gestimuleerd worden,... ?
Na observatie van mijn gedachten kies ik voor mijn gevoel. Mijn hart wordt warm en ik ervaar een speciaal voorgevoel... De afspraak stimuleert me om de hele avond terug door te lezen wat ik leerde over zwangerschapsreflexologie. Voel ik mij dé experte ? Nee. Maar wat ik via voetreflexologie wel kan is mijn cliënten hun rust helpen terugvinden en dat kan natuurlijk nooit kwaad.

FLOW

Ik oefen mezelf elke dag om meer in de flow van het leven te geloven en daar naar te leven. We 'zien' dat niet altijd, maar ik realiseer me (pas na mijn ervaring met een collega-vriendin te delen) wat een mooi voorbeeld van flow dit is.

Drie jaar geleden sta ik aan 'het kippenkraam'. Ik hoor de dame achter de toog klagen dat ze helemaal vastzit en nood heeft aan een stevige massage. Ik vind mezelf 'tonen' geen makkelijke en er staan eigenlijk veel te veel mensen achter mij. Toch stap ik uit mijn comfortzone en ik bied haar mijn kaartje aan. Niet de dame zelf, maar haar collega Delphine belt me op. De zoektocht van Delphine naar een 'oplossing' voor haar migraine duurt al lang, érg lang.

Drie jaar later stelt T. die zelf bij Fundament terecht kwam via Delphine de vraag aan de hoogzwangere Delphine of een sessie voetreflexologie niet zou kunnen bijdragen aan meer ontspanning voorafgaand aan de bevalling ? Zo gezegd...

CONSULT VOETREFLEXOLOGIE

Door de woorden 'Hij mag komen het ventje' van de begeleidende gynaecologe (omdat bij de weken uitdoen de kans erg groot wordt dat het een keizersnede zal worden...) voel ik het laatste laagje onzekerheid weggaan bij mezelf. Ik voel alleen maar dankbaarheid dat ik in deze mooie omstandigheid, 2 in 1 ;-) het lichaam van Delphine mag uitnodigen tot rust en vertrouwen. Delphine zakt weg, vertelt met fonkelende ogen, valt stil en de baby communiceert erg actief met zijn bewegen. Een magisch gevoel dwarrelt over mij. Verdorie zeg, dít is toch echt dé reden waarom ik doe wat ik doe ...

Ik geef Delphine nog mee dat de papa gerust de bewuste punten kan blijven stimuleren. Spannend voor hen, maar ook voor mezelf. Want zal er iets gebeuren de komende dagen ?

Woensdag 26 februari hoor ik dat L. is geboren op de natuurlijke manier. Ik krijg tranen in mijn ogen...
Ik ontvang dit bericht: 'Ik denk dat alles in gang is gestoken door jou magische handen.' Ik nuanceer die woorden graag.

De magie ligt volgens mij vooral in het tot rust brengen van het lichaam, want het lichaam beslist nog altijd zelf wanneer een geboorte wordt 'gestart'. Ik voel wél een enorme dankbaarheid dat ik via voetreflexologie heb kunnen bijdragen aan het lichaam in rustmodus brengen. Een ideale modus uiteraard voor L. om in geboren te worden.

En oh ja, de migraineklachten van drie jaar geleden ? Delphine haar migraine was drie jaar geleden weg na vier deep tissue massages. Is dit enkel dankzij de deep tissue technieken ? Neen! Een complementaire aanpak is net gericht op de totale mens. Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Blijkbaar kon er door in diezelfde rustmodus te gaan in combinatie met advies op de andere laagjes meer evenwicht komen in het lichaam.

Veel zelfzorg en rust gewenst in deze tijden vol onrust en angst.
Maaike Devos