Van turnleerkracht tot zelfstandig zenuwreflexoloog (2/2)

10/02/2022 - 09:23

In de praktijk ben ik gezegend om tijdens bepaalde tijd te mogen meewandelen met cliënten. Ik kan me zo enorm verwonderen als ik aan eerste consulten terugdenk hoe een mensenleven wendingen kan nemen. Maar mijn eigen verhaal was er eigenlijk ook wel eentje met serieuze bochten … Benieuwd ? Dit is deel twee van mijn minireeks 'van turnleerkracht tot zelfstandig zenuwreflexoloog'.

September 2018 werd op mijn thuislocatie de praktijkunit gerealiseerd. Dit was een logische volgende stap om in een oase van rust meer vanuit de eigen energie te kunnen begeleiden. Ik zou me eigenlijk wat meer in de arm mogen knijpen als dat heerlijke gevoel me opnieuw overvalt vanuit die fijne plek mensen te kunnen ont-moeten.

Vaak krijg ik de vraag: " Of de praktijk goed draait ? " Dan moet ik altijd denken aan het antwoord ‘druk druk druk’ en hoe Seth Godin het zo mooi verwoordt: ‘Busy is a myth - het druk hebben is een mythe’. Met die vraag bedoelt men of mijn dagen volgepland zitten en of ik voldoende consulten heb om daar van te leven…

Eigenlijk ervaar ik vooral rust én er is overvloed ;-) maar dat dat ‘consult-tijd’ verkopen ook beperkt is in groei is een feit … 2018 twijfelde ik om een businessopleiding te volgen, maar mijn money-mindset zat me daarvoor nog in de weg.

Midden 2019 knaagde het geworstel met het gegeven van een steeds vollere praktijk enerzijds, maar bewaken van mijn vrijheid anderzijds. Daar bovenop had ik eigenlijk constant het gevoel dat ik zomaar wat deed. Nul strategie. En dan passeert voor de zoveelste keer Lien de Pau haar gezicht. Zou ik het toch doen ? De beslissing deel te nemen aan Travak was heel bewust.

Maandag 17 februari 2020 startte Travak en meteen kreeg ik er extra tijd (de reden kan je zelf wel bedenken…) bovenop om hier volop mee aan de slag. Ondanks weinig werkmogelijkheid werd 2020 het jaar van de strategie voor mij. Waar ik met een holistische pijnaanpak cliënten begeleidt om hun fundering te versterken, bood Lien mij met Travak een totaalaanpak aan van mijn zaak waardoor ik Fundament van A tot Z onder de loep nam.

Tussen kerst en nieuw maakte ik mijn wat-ik-wil-manifest. Voor de eerste keer sinds Lien mij inspireerde om op deze manier halfjaarlijks doelen te stellen overlappen mijn persoonlijke en professionele doelen elkaar volledig. Het voelt fantastisch om doelen te stellen die draaien om het leven zelf, want in reflectietijd gaat een mens al eens nadenken over wat nu eigenlijk de essentie is, niet ?

Tijdens de lockdown vertelde een oud-klasgenote me dat deze periode haar deed beseffen in een gevangenisregime te leven. " Thuiswerk staat gelijk aan starten om 8u, maar als je één minuut later badget, dan ‘verlies’ je een kwartier…" Ze fluistert dat ze er van geniet twee dagen ‘werkloos’ te staan en ze eten er geen boterham minder door…

Ik zeg haar ervan te genieten en dat ze dergelijke keuzes ook zélf kan maken. Algemeen zit de overtuiging van een '9 to 5' ritme er blijkbaar toch nog altijd diep in… Even glimlach ik stiekem als ik denk aan het feit dat ik die vrijheid gewoon élke dag heb. Tegelijkertijd overvalt me heel helder dat mijn vrijheidsgevoel vaak nog vals is. Met het virusverhaal was het weg onafhankelijkheid en dat zette me opnieuw in beweging op weg naar onbekend terrein...

2021 werd het jaar van de focus. Focus op hoe ik vanuit freedompreneurship Fundament als holistische gezondheidspraktijk opnieuw ga uitvinden met andere vormen in het aanbod. Dankbaar dat ik daarvoor kan terugvallen op de Travak-bagage om dat stap voor stap te realiseren.

Ondernemen als (solo)freedompreneur is niet de eenvoudigste weg, maar wel de meest boeiende. Met affiliate zijn voor Travak 2021 zet ik alvast mijn eerste stapjes richting passieve inkomsten. En net dát principe toepassen betekent meer vrijheid die mij de ruimte geeft om mijn leven én werk zélf te maken.

Al de jaren in het onderwijs zocht ik naar erkenning, appreciatie van wie ik was en wat ik deed. Het is mij nu erg duidelijk geworden dat die externe ‘erkenning’ pas komt als je gaat staan voor wie je écht bent, als je leeft waar je zélf in gelooft, als je je eigen waarheid durft spreken en doet waardoor je begeesterd bent.

Zó je eigen werk kunnen maken, vanuit authenticiteit en échte bekommernis, wetend dat er een netwerk is die jou begrijpt omdat zij ook het freedompreneurship belichamen met eyes on freedom, is fantastisch. Dankbaar dus dat Lien als ‘alternatieve’ onderneemster op mijn pad kwam om zo meer gefundeerd het pad van Fundament als ‘alternatieve’ praktijk te kunnen bewandelen.

Triggert het woord ‘freedompreneur’ jou ? Je droomt van echte vrijheid ? Schrijf je dan via onderstaande link in voor de Freedompreneur workshop op dinsdag 15 februari van 20 tot 21u30

https://lddy.no/12egm

Gefundeerde groeten
Maaike Devos

Triggert het woord ‘freedompreneur’ jou ? Je droomt van echte vrijheid als solo-ondernemer ? Schrijf je dan via onderstaande link in voor de Freedompreneur workshop met Lien de Pau op dinsdag 15 februari van 20 tot 21u30

https://lddy.no/12egm