Deep tissue & neuromassage

Ben jij iemand die al jaren met pijn rondloopt ? Je hebt het gevoel dat je lichaam vastzit ? Je wordt elke nacht wakker van de pijn ? Kreeg je de boodschap te horen dat je met de pijn zal moeten leren leven ? Of zegt men dat de pijn tussen je oren zit omdat er op echo, scan, MRI ... niets te zien is ?

Spierspanning is op geen enkele vorm van medisch beeldmateriaal te zien. Het vastzitten van onze spieren is een onderschatte factor en wordt zelden als oorzaak van pijn gezien. Deep tissue technieken versmolten met bracci massage en gecombineerd met het aanhouden van triggerpoints werken diep in op de spieren. Hierdoor verbetert de doorbloeding waardoor vaak bewegingsbeperkingen opgelost geraken. Er wordt niet enkel lokaal gewerkt, maar op het geheel van spieren dat mee de oorzaak van pijn kan zijn. Heel dikwijls is pijn een uiting van (emotionele) blokkades zoals stress en emotionele of fysieke trauma’s die zich vastzetten op het spierweefsel.

De deep tissue massage geeft je lichaam de aanzet om spieren, spier- en bindweefselverklevingen, spanningsophopingen en triggerpoints los te maken.

Nóg krachtiger wordt de massage wanneer het zenuwstelsel mee centraal wordt geplaatst. Álle prikkels of informatie in het lichaam worden immers doorgeseind naar de hersenen via het ruggenmerg. Of het nu gaat om een enkelverzwikking, een hernia, buikkrampen, werkdruk of stress,... allemaal wordt het onder de noemer 'pijn' doorgegeven naar jouw hersenen. Remember: geen hersenen, geen pijn !
Om op jouw zenuwen te werken ;-) worden zachte weefsel fricties volgens het zenuwverloop, spine tuning en zenuwreflexpunten gebruikt.

De combinatie van deep tissue en manuele neurotechnieken stimuleren het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam waardoor acute en chronische klachten wendingen kunnen nemen:

 • rug- en nekklachten
 • klachten in je bewegingsstelsel: frozen shoulder, chronische peesaandoeningen, tenniselleboog, carpaal-tunnelsyndrooom, hielspoor, ...
 • onstekingen in gewrichten
 • zenuwpijnen
 • migraine & hoofdpijn
 • spijsverteringsproblemen, spastische darmen, maagklachten
 • menstruatie-, overgangs- en andere hormonale klachten
 • inslaap- of doorslaapproblemen
 • immuniteitsproblemen
 • stress- en burn-out
 • ...

“ Via mijn dochter leerde ik Fundament kennen. Ik was al bij verschillende kinesisten en osteopaten langsgegaan voor o.a. een behandeling voor klachten aan bekken/heup enerzijds en anderzijds migraine en problemen met de kaakgewrichten. Vaak moest ik verschillende keren langsgaan en waren de problemen maar gedeeltelijk verlicht en staken die terug de kop op na een zekere tijd. De behandelingen bij Fundament waren soms pijnlijker maar bleken dieper en langduriger te werken, wat ik als een groot voordeel ervaar. Ik zou de behandelingen bij Fundament dus zeker aanbevelen aan anderen !
S.T. - Izegem

" Ik zit al 2 jaar met een schouderblessure. Er was niets abnormaals te zien op scans en de echo. Geen kinesist, osteopaat, dokter of specialist wist wat er aan de hand was. Ze hebben mijn pijn allemaal een beetje verlicht, maar niets loste het volledig op. Ik had de hoop opgegeven. Tot een vriendin mij doorverwees naar Fundament. Op de eerste sessie kwam boven water dat een groot deel van de blokkades in mijn schouder onder andere emotionele blokkades waren. Via voetreflexologie en deep tissue massage heeft Maaike mij geholpen om de blokkades fysiek te verhelpen. Daarnaast zijn we, op mijn vraag, aan de slag gegaan met Bachbloesems om mij emotioneel meer te ondersteunen bij de verwerking. Mijn schouder zal waarschijnlijk mijn zwakke plek blijven, maar de pijn is veel verlicht en het weten wat de oorzaak is geeft mij echt een gerust hart. Eindelijk. Ik raad Fundament zeker aan. Maaike is vriendelijk en professioneel. Ze weet wat ze doet en je voelt je meteen op je gemak.
K.V. - Kortrijk

Vanuit de holistische visie van Fundament wordt de deep tissue & neuromassage aangevuld met inzichten in ziekte en gezondheid en gecombineerd met zenuwreflexologie, Reiki, relaxatie-en ademhalingsoefeningen en Bachbloesems. Deze unieke holistische manier streeft een diep inwerkend resultaat na.

Maaike is gekwalificeerd zenuwreflexoloog bij MNT-NR International
www.mnt-nr.com
www.therapeutenlijst.be

Je zit letterlijk en figuurlijk vast ?

Plan hier meteen online je eerste consult in