Hoe het begon

De wortels van Fundament

Mijn eigen pad verliep beroepsmatig niet echt zoals ik het voor ogen had. Hoewel ik als licentiate lichamelijke opvoeding niet echt de bedoeling had les te geven, rolde ik door een interim in het onderwijssysteem. Tien jaar gaf ik vol enthousiasme les in bijna twintig scholen. Mijn motivatie om les te geven bleek groot, want zonder vaste school, laat staan vaste benoeming, had ik altijd het vertrouwen dat mijn passie in het lesgeven genoeg was om mij op ‘mijn plaats’ te brengen. Na schooljaar tien sluimerde een negatief gevoel in mij. Eentje van die hoop ergens verloren te hebben. Omdat ik als positief en enthousiast persoon cynisch was geworden tegenover het hele systeem nam ik de beslissing uit het onderwijs te stappen.

Wat ik zou doen, dat wist ik niet, maar het stond vast dat ik me niet langer in de slachtofferrol zou wentelen en zelf ‘werk’ zou maken van mijn leven.

Door grote interesse in massage en nieuwsgierigheid naar voetreflexologie kwam ik bij de Levensschool in Tongerlo terecht.

Al gauw werd duidelijk dat de opleiding tot gezondheidsconsulent veel meer was dan enkel superinteressante vakken. Het werd een vierjarig groeiproces.

Tijdens mijn vierjarige opleiding startte Fundament in september 2015 met wekelijkse coretrainingen, persoonlijke bewegingsbegeleiding en trainingen en workshops rond ruggebruik aan bedrijven op locatie.

Ik voelde dat puur het fysieke aspect alleen niet meer klopte voor mij. Stilaan werd het aanbod uitgebreid met deep tissue massage en voetreflexologie als technieken uit de complementaire gezondheidszorg. De beweegsessies werden vanuit een integrale visie gegeven.

September 2018 werd op mijn thuislocatie de praktijkunit gerealiseerd. Dit was een logische volgende stap om in een oase van rust meer vanuit de eigen energie te kunnen begeleiden.

Met Fundament wil ik focussen op een gezonde levensstijl vertrekkend vanuit de mens zelf. Zonder veel te zeggen, toont ons lichaam zélf wel waar het vast zit.

Binnen een open en eerlijke communicatie wil ik je begeleiden. Kennis en ervaring delen maakt me blij, maar altijd vanuit nederigheid, want de grondslag ligt bij elke persoon apart. Ik hoop dat mensen mijn authenticiteit appreciëren. Ik wil vanuit échte bekommernis het fundament van mijn cliënten helpen versterken vanuit een plek die één en al rust uitstraalt.

Troeven

 • Unieke integrale aanpak op fysiek, mentaal en emotioneel vlak
 • Krachtige combinatie van integrale voetreflexologie, zenuwreflexologie en deep tissue massage
 • Doelgerichte aanpak vanuit een langetermijnvisie
 • No-nonsense aanpak = ontkrachting van ideeën die jarenlang gewoon voor waar werden aangenomen en nog altijd worden ‘verkocht’
 • Grondige paramedische opleiding
  • Licentiate lichamelijke opvoeding (KULeuven, 2004)
  • Master in sport- en bewegingspsychologie (KULeuven, 2005)
  • Gezondheidsconsulent (De Levensschool, Academie voor Integrale Gezondheidszorg, 2014-2017)
  • Gekwalificeerd zenuwreflexoloog (MNT-NR International, 2019)

Je wil minder pijn ? Je bent op zoek naar meer rust ?

Plan hier meteen online je consult in