Wie ben ik

De wortels van Fundament

Astrologisch gezien stond mijn zesde huis op het tijdstip van mijn geboorte vol met planeten. Het zesde huis is het huis van gezondheid. Eigenlijk kan het daardoor bijna niet anders dan dat ik in dit leven wil bijdragen aan gezondheid.

Geen klassiek beeld van gezondheid, maar gezondheid vanuit een holistische aanpak: fysiek, emotioneel, mentaal én spiritueel. Het duurde echter zijn tijd tot alle puzzelstukjes daarin voor mij samenvielen.

Hoewel ik als licentiate lichamelijke opvoeding niet echt de bedoeling had les te geven, rolde ik door een interim in het onderwijs Tien jaar gaf ik vol enthousiasme les in bijna twintig scholen. Mijn motivatie om les te geven bleek groot, want zonder vaste school, laat staan vaste benoeming, had ik altijd het vertrouwen dat mijn passie in het lesgeven genoeg was om mij op ‘mijn plaats’ te brengen. Na schooljaar tien sluimerde een negatief gevoel in mij. Om het cynisme tegenover het systeem geen bittere leerkracht van me te laten maken, nam ik de beslissing uit het onderwijs te stappen.
Wat ik zou doen, dat wist ik niet, maar het stond vast dat ik me niet langer in de slachtofferrol zou wentelen en zelf ‘werk’ zou maken van mijn leven. Nu zie ik dat die ervaring opdoen als lesgever een kostbaar geschenk blijkt.

Door nieuwsgierigheid naar voetreflexologie kwam ik bij de Levensschool in Tongerlo terecht wat voor de stevige fundering zorgde in het holistisch benaderen van gezondheid. Vandaag in mijn praktijkwerk bouw ik nog altijd dankbaar verder op die fundamenten.

Al gauw werd duidelijk dat de opleiding tot gezondheidsconsulent veel meer was dan enkel superinteressante vakken. Het werd een vierjarig groeiproces waarin ik volop werd uitgenodigd tot bewustzijnsverruiming.

Tijdens mijn vierjarige opleiding startte Fundament in september 2015 met wekelijkse coretrainingen, persoonlijke bewegingsbegeleiding en trainingen en workshops rond ruggebruik aan bedrijven op locatie. Stilaan werd het aanbod uitgebreid met deep tissue massage en voetreflexologie als technieken uit de natuurlijke gezondheidszorg.

September 2018 werd op mijn thuislocatie de praktijkunit gerealiseerd. Dit was een logische volgende stap om in een oase van rust meer vanuit de eigen energie te kunnen begeleiden.

Met Fundament wil ik focussen op een gezonde levensstijl vertrekkend vanuit de mens zelf. Zonder veel te zeggen, toont ons lichaam zélf wel waar het vast zit.

Alle ervaring en opleidingen brachten mij tot het aanbod die je vandaag kan vinden bij Fundament als holistische gezondheidspraktijk. Dit aanbod is gericht op het stimuleren van jouw zelfgenezend vermogen en het herstellen van evenwicht bij gezondheidsproblemen en een slecht functionerend systeem.

Je kan van mij een no-nonsense begeleiding verwachten met twee voeten op de grond en binnen een open en eerlijke communicatie. Kennis en ervaring delen maakt me blij, maar altijd vanuit nederigheid, want de grondslag ligt bij elke persoon apart. Ik neem mijn tijd omdat mijn unieke holistische aanpak dat vraagt én omdat jij dat verdient als mens. Vanuit échte bekommernis wil ik het fundament van mijn cliënten helpen versterken vanuit de praktijkunit die één en al rust uitstraalt.

Troeven

 • Unieke holistische aanpak op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak
 • Krachtige combinatie van integrale zenuw(voet)reflexologie, deep tissue- en neuromassage & Reiki
 • Doelgerichte aanpak vanuit een langetermijnvisie
 • No-nonsense aanpak = ontkrachting van ideeën die jarenlang gewoon voor waar werden aangenomen en nog altijd worden ‘verkocht’
 • Grondige paramedische opleiding
  • Licentiate lichamelijke opvoeding (KULeuven, 2004)
  • Master in sport- en bewegingspsychologie (KULeuven, 2005)
  • Gezondheidsconsulent (De Levensschool, Academie voor Integrale Gezondheidszorg, 2014-2017)
  • Gekwalificeerd zenuwreflexoloog (MNT-NR International, 2019)
  • Getuigschrift manuele neurotherapie (MNT-NR International, 2021)
 • Gedreven docente
  • Beweging- en lichaamsbewustzijn (De Levensschool)
  • Relaxatie & meditatie (De Levensschool)
  • Rugcomfort & praktische ergonomie (SBM-Escala)
  • Vormgeving gezondheidsthema's (op vraag)

Je wil minder pijn of bent op zoek naar meer rust ?

Plan hier meteen online je consult in