Workshop Ontladen via jouw zenuwstelsel

Staan jouw zenuwen altijd onder spanning ? Hoe zou je het vinden als je met een natuurlijke methode vastgezette spanning in het lichaam zélf kan ont-laden ? Je beschikt namelijk over een zelfgenezend vermogen waarmee je in staat bent in het diepste van je fysieke systeem kleine of grotere spanning zélf te verminderen.

Jouw zenuwstelsel is jouw voelsysteem. Zolang dat voelsysteem niet overbelast wordt, merk je wellicht weinig klachten of symptomen. Maar gedachten, emoties, woorden en daden hebben elk hun eigen unieke trillingsfrequentie. Iets wat niet ‘resoneert’ met jou kan toch jouw lichaam binnendringen en belasten. Bij emotionele en fysieke trauma's, maar ook door gewone dagdagelijkse gebeurtenissen kan deze binnengedrongen ‘energie’ zich vastzetten op de spieren van je lichaam. Deze workshop brengt een antwoord op dat vastzetten van emoties, mentale en fysieke stress.

Een uniek moment eens helemaal in je lichaam te zitten. Heerlijk om eens aan niks te kunnen denken. Die langdurige trilling lijkt zelfs een beetje hocus pocus: de magie van het lichaam (P.V.)

We doen nog zó weinig met de kracht van ons lichaam. De workshop geeft mij goesting het zelfhelende van mijn lichaam verder te onderzoeken. Ik was onder de indruk wat verbinding met anderen met mij kan doen. (J.V.)

De afsluiter van de workshop had een enorme impact op mij (G.V.)

Deze workshop geeft mij zin nog meer te verbinden. Doordat de praktijk veilig aanvoelde en anderen zich ook kwetsbaar opstelden, kon ik dit ook toelaten. Dit had een grote impact op mij. (V.M.)

Ik nodig jou graag uit om de kracht van jouw zelfgenezend vermogen te ont-dekken.

Dit kan je van & na de workshop verwachten:

je ervaart hoe het is om helemaal in jouw lichaam te zitten (en niet in je hoofd)

je levensenergie stroomt terug vrijuit

fysieke en emotionele spanning is losgemaakt

je ontdekt een zelfhelende kracht van het lichaam waar we nog zo weinig mee doen

je ervaart een gevoel van diepe rust en ontspanning

je voelt wat menselijke verbinding vanuit kwetsbaarheid doet met jou

Inhoud workshop

Eerst doorloop je een negental oefeningen gebaseerd op de zelfhulpmethode van de Italiaanse arts David Bercelli samengesteld om emotionele en fysieke trauma's los te kunnen laten. Door de opeenvolging van de oefeningen waarbij spieren gestretcht en vermoeid worden activeer je dit oermechanisme. Door dit mechanisme meestal te onderdrukken in een blijvende stressmodus blijft je lichaam in een voortdurende 'vluchten of vechten'-reactie. Jouw lichaam blijft dan voortdurend de boodschap van 'gevaar' krijgen en voor jouw spieren is dit een reden blijvend op te spannen. Ontspannen van de psoasspier en activeren van het trillingsmechanisme ondersteunt jouw lichaam om de toestand van rust, recuperatie en herstel weer te herkennen.

Daarna word je begeleid in stretch- en core-chi-oefeningen met aandacht voor jouw ademhaling. Deze oefeningen zijn specifiek gericht op het normaliseren van de psoasspier en het doorvoelen van jouw innerlijke rust.

Tijdens de volledige workshop word je ondersteund aan de hand van zenuwreflextechnieken en energetisch lichaamswerk -als daar behoefte aan blijkt-.

Na de workshop volgt een telefonisch opvolgingsgesprek.

Praktische info:

De volgende workshop gaat door dinsdag 12 december van 18u30 tot 21u(30)
Meteen één van de 5 plekjes innemen doe je hier of via de knop.

Investering in je-zelf : 90 euro
Locatie : Praktijkunit Fundament
Maximum 5 deelnemers

Getriggerd, maar deze datum lukt niet voor jou ? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Dan krijg jij als eerste te horen wanneer de volgende data in het voorjaar zijn.

Je wil leren hoe je zélf jouw zenuwstelsel kan ontladen ?

Hier neem je meteen jouw plekje in voor 12 december