Workshop TRE | Trauma Releasing Exercises

Fundament heeft een groot geloof dat je als mens in het diepste van je fysiek systeem een organisch zelfgenezend vermogen bezit met behulp waarvan je kan herstellen van kleine of grotere traumatische ervaringen.  Trauma Releasing Exercises is een natuurlijke methode van het lichaam om vastgezette spanning in het lichaam te ontladen. 

Herkenbaar ?

Iemand slingert jou woorden in het gezicht en je voelt dat dat je fysiek uit evenwicht brengt en een blijvende impact op je heeft.
Je voelt je zo emotioneel waardoor je lichaam die impact toont via pijn en klachten.
Soms zou je een reset-knopje aan dat lijfje van je willen vinden...
Je zou het heerlijk vinden om alle spanning uit je lichaam te kunnen verwijderen.

Als je je herkent in één van deze uitspraken, dan zal je aanvoelen dat alles energie is. Jij, maar ook je gedachten, emoties, woorden en daden hebben elk hun eigen unieke trillingsfrequentie. Achter elk van die begrippen zit een motief of een intentie. Iets wat niet ‘resoneert’ met jou kan toch jouw lichaam binnendringen en belasten. Bij emotionele en fysieke trauma's, maar ook door gewone dagdagelijkse gebeurtenissen kan deze binnengedrongen ‘energie’ zich vastzetten op de spieren van je lichaam. De workshop Trauma Releasing Exercises brengt een antwoord op dat vastzetten van emoties, mentale en fysieke stress in je lichaam.

Inhoud workshop

Je doorloopt een negental Trauma Releasing Exercises. Deze werden door de Italiaanse arts David Bercelli samengesteld om emotionele en fysieke trauma's los te kunnen laten. Door de opeenvolging van de oefeningen waarbij spieren gestretcht en vermoeid worden activeer je jouw oermechanisme van het trillen. Een antilope trilt na de aanval van een leeuw om de fysieke en emotionele spanning of trauma los te laten. Jij beschikt ook over dit mechanisme, maar meestal wordt dit onderdrukt. Daardoor blijft je lichaam in een voortdurende fight-flight-freeze reactie en blijft je lichaam de boodschap van 'gevaar' krijgen. Door de psoasspier te ontspannen en het trillingsmechanisme te activeren kom je uit die toestand. Afsluiten doen we met stretch- en core-chi-oefeningen specifiek gericht op het nog meer tot ontspanning brengen van de psoasspier.

Dit kan je na de workshop verwachten:

je levensenergie stroomt terug vrijuit

fysieke en emotionele spanning is losgetrild

je oermechanisme is geactiveerd = je gaat uit fight & flight mechanisme

je ervaart een gevoel van diepe rust en ontspanning

Praktische info

Momenteel ligt een datum voor het najaar nog niet vast. Laat hier gerust even horen dat je interesse hebt.

Locatie wordt meegedeeld na inschrijving.