Flow-modus of robot-modus ?

28/02/2021 - 10:35

Ga jij mee in de flow van het leven ? Herken je wanneer je in flow bent ? Geloof je dat de flow volgen jou net bij de mooiste dingen van het leven brengt ? Of is alles in je leven gepland, gestructureerd en vastgelegd ? Beter het leven leren lezen is voor mij een dagelijkse oefening. En dat ik er beter en beter in word, dat illustreert zich in een flowing morningwalk met mijn dochter om 6u15.

Om 5u wakker en meteen het gevoel dat ik naar buiten dien te trekken voor een ochtendwandeling. Vroeger ging ik mezelf zot verklaard hebben. Nu ik meer geloof dat het leven mij ook vaak laat zien welke beslissingen of keuzes ik dien te maken, verklaar ik mezelf iets minder zot.

Ik draai me om en spreek met mezelf af om 5u30 op te staan als ik niet terug in slaap val. Mijn mentale zelf overtuigt me om om 5u30 toch nog eens te proberen of nog wat slapen niet zou lukken. Mijn gevoel haalt het uiteindelijk en om 6u sta ik op. Ik zie dat het licht bij mijn dochter brandt. " Ik ben wakker en ik weet niet waarom ik niet meer kan slapen. " Het voelt meteen als één van die magische momentjes van 'toevalligheden' waar ik graag in mee ga. Mijn bezorgdheid om Siska haar slaap overheerst even en ik wil haar graag nog wat laten slapen. Maar terwijl ik bijna een uur nodig had om mijn gevoel te volgen, kijkt Siska me vastberaden aan: "Ik moet opstaan".

Ik vraag haar of ze zin heeft in een ochtendwandeling...

En zo stapten we om iets na 6 de deur buiten en het werd een heerlijke wandeling van een uur inclusief een gesprekje vol magie.

Eén van de Universele Wetten is de Wet van Oorzaak en Gevolg. Omdat alle gevolgen een oorzaak hebben, bestaat er niet zoiets als toeval. Toeval is een woord dat we gebruiken wanneer we de oorzaak niet kennen of het grotere overzicht missen. Als je daarentegen terugkijkt en beseft dat wat gebeurde of wie je tegenkwam door bepaalde keuzes kwam die je maakte, dan aanschouw je synchroniciteit.

Synchroniciteit is het multidimensionale feedbacksysteem waarbij je de gevolgen van wat we met onze intentie hebt veroorzaakt herkent als een betekenisvolle gebeurtenis. Die synchroniciteit is er altijd. Maar als je bewuster in het leven staat, neem je deze synchroniciteit vaker effectief ook waar. Inzicht in deze Wet verschaft je bovendien de kracht om een bewuste 'veroorzaker' te worden en de gevolgen te creëren die je wenst.
Een prachtig boek daaromtrent is 'De Celestijnse Belofte' van James Redfield.

Benieuwd naar hoe dat dan kan dat je bepaalde situaties aantrekt of dat het lijkt alsof je door het leven zelf tot bepaalde acties wordt gestuwd ? In het late voorjaar komt een eerste online programma uit. Wil je er tijdig van op de hoogte gebracht worden ? Zet je dan zeker op de mailinglijst van Fundament via deze link.

Gefundeerde groeten
Maaike Devos

Benieuwd naar de Universele Wetten ? Wil je meer weten over flow ? Voel jij waar je energie van krijgt ? In het late voorjaar komt een eerste online programma uit. Schrijf je in op de mailinglijst van Fundament via deze link om tijdig alle info te ontvangen.