Te horen gekregen dat de pijn tussen jouw oren zit ?

Zenuwreflexologie als techniek om pijn te normaliseren

23/01/2020 - 22:26

Als je te horen kreeg dat de pijn tussen je oren zit... dat is effectief zo. Ons zenuwstelsel, bestaand uit onze hersenen en onze zenuwen is inderdaad ons pijnsysteem. Dit zenuwstelsel werkt niet uitsluitend als er pijn is. Constant wordt er informatie naar onze hersenen gestuurd via onze zenuwen.

Al ver voor echte fysieke pijn zich uit heeft ons lichaam ons al heel wat signalen gegeven. Alleen, hebben wij ooit geleerd om die signalen te herkennen ?
We zien pijn vaak als iets slechts die we zo snel mogelijk weg moet krijgen of onderdrukken al dan niet door medicatie. Terwijl het eigenlijk een ingenieuze manier is van ons lichaam om alarm te slaan.

Zoals gezegd is ons zenuwstelsel verantwoordelijk voor het oproepen en moduleren van pijn. In zenuwreflexologie worden punten op de botten van het voetskelet aangedrukt met een statische druk. Elk punt vertegenwoordigt een zenuw of zenuwstructuur.

Deze punten aandrukken geeft een reflexologische invloed op de zenuwen en de daarmee verbonden weefsels en organen. Met zenuwreflexologie heb je invloed op de 'trajecten' (pathways) van de zenuwen die een rol spelen in het pijnproces. Je gaat pijn daarmee niet gaan verminderen of vermeerderen, maar gaan normaliseren.

Ik steek geen energie in mensen overtuigen van de kracht van voetreflexologie. Wanneer bij de eerste sessies verschillende of veel punten pijnlijk zijn, maar later diezelfde punten minder of zelfs niet meer pijnlijk zijn dan kunnen ze dat verschil helemaal zelf ervaren. Voetreflexologie is een unieke manier om je parasympatisch zenuwstelsel te stimuleren. Deze parasympatische toestand kan je vergelijken met je voet eindelijk eens van dat gaspedaal halen. Wanneer je in ontspanningsmodus gaat vermindert de hoeveelheid van je stresshormonen en dit helpt uiteraard je lichaam relaxeren, meer in evenwicht brengen en je zelfherstellend vermogen aanwakkeren.

Pijn puur fysiek bekijken is erg beperkt. Vooraleer we aan die fysieke pijn zijn gekomen, heeft ons lichaam al heel wat fysieke, maar vooral ook emotionele en mentale stress moeten doorstaan. Geloof jij dat emotionele pijn die zich op je lichaam vastzet tot uiting kan komen in fysieke klachten ?

Kan je iets met deze informatie ? Laat dan gerust een reactie achter hieronder.

Klaar om zélf-verantwoordelijkheid op te nemen voor jouw pijn ?

Stuur KLAAR naar 0486/183002 en ik bel je graag op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek