Zenuwreflexologie NIEUW !

Zenuwreflexologie volgens het MNT-NR International concept is ontstaan uit de voetreflexologie.

Zoals er reflexzones voor organen op de voetzool liggen bestaan er erg gedetailleerde reflexpunten op de verschillende botstukken van het voetskelet. Elk punt heeft een rechtstreekse invloed op één bepaalde zenuw of zenuwstructuur en de daaraan vasthangende weefsels.

Pijn ontstaat meestal ten gevolge van disfuncties in de spieren of de organen. Die disfuncties worden door perifere sensorische neuronen gecodeerd en via het ruggenmerg worden hersencentra verwittigd door middel van pijn dat er ergens iets misloopt. De hersenen antwoorden met motoneuronen door bijvoorbeeld spieren rond het letsel te doen opspannen of door middel van ontstekingsreacties. Dit alles gebeurt door veranderende neurotransmissie in communicatie tussen zenuwen onderling en in zenuwuiteinden in weefsels.

Met het aandrukken van gerichte zenuwreflexpunten kan je op heel die ketting van sensorische informatie en motorische antwoorden waar de neurotransmissie veranderd is ingrijpen.

De voordelen van het werken met zenuwreflexpunten zijn:

  • onmiddellijk objectief waarneembaar effect
  • de zenuwreflexpunten werken direct via het zenuwstelsel wat de snelle werking kan verklaren
  • er kan gefocust worden op wel bepaalde onderdelen doordat de zenuwreflexpunten erg gedetailleerd zijn
  • zenuwreflexologie leent zich perfect ter combinatie met andere manuele behandelwijzes

Naar: www.mnt-nr.com

Binnen het MNT-NR International concept wordt zenuwreflexologie toegepast in een welbepaalde en gedetailleerde wijze volgens een pijnconcept.

Vaak stopt de reguliere geneeskunde na de pijler van het perifeer zenuwstelsel en het bewegingsapparaat met spieren, gewrichten en ligamenten.
Nét door te richten op drie bijkomende pijlers wordt de pijn van de cliënt een individueel gegeven:

  • belastingen in het autonoom zenuwstelsel: sympatisch zenuwstelsel (stress systeem), parasympatisch zenuwstelsel (herstel/rust systeem), organen en hormonen
  • psychische en emotionele belastingen zoals relaties met omgeving, opvoeding, stress, emoties zoals angst, verdriet,...
  • belastingen in het centraal zenuwstelsel: ruggenmerg en hersencentra

Praktisch

  • Op afspraak
  • 70 euro/consult

Fundament is gekwalificeerd zenuwreflexoloog bij MNT-NR International.
www.therapeutenlijst.be

Wil je de kracht van zenuwreflexologie ervaren ?

Contacteer Fundament