Zenuwreflexologie

Je hebt pijn, maar weet niet meer waar gelopen ? Pijn zou spontaan (of niet ?) aan jouw hersenen en zenuwen moeten doen denken. Al ooit gedacht om je pijn aan te pakken met een techniek die ook effectief invloed heeft op het zenuwstelsel ?

Zenuwreflexologie volgens het MNT-NR International concept is een bijzondere vorm van voetreflexologie waarbij het zenuwstelsel centraal staat.

Alle organen en weefsels zijn door reflexpunten en –zones met een bepaalde plaats op de voet verbonden. Deze punten en zones worden door middel van drukpunttechnieken bewerkt met duim en vingers. Nooit wordt er een diagnose gesteld. Een gevoelige reflexzone geeft aan dat het lichaam daar een impuls nodig heeft om zelf het evenwicht van het lichaam te herstellen.

Zoals er reflexzones voor organen op de voetzool liggen bestaan er erg gedetailleerde reflexpunten op de verschillende botstukken van het voetskelet. Elk punt heeft een rechtstreekse invloed op één bepaalde zenuw of zenuwstructuur en de daaraan vasthangende weefsels.

Wanneer ik een cliënt vraag naar zijn/haar pijn beperkt het antwoord zich vaak tot spieren, gewrichten en ligamenten. Binnen de reguliere geneeskunde ligt de focus bij de aanpak van pijn vaak enkel op het bewegingsapparaat.

De totaalaanpak van zenuwreflexologie richt zich op drie bijkomende pijlers van pijn waardoor jouw pijn pas écht een individueel gegeven wordt.

 • pijn in het bewegingsapparaat (die we vaak als de enige pijn beschouwen)
 • pijn in het autonoom zenuwstelsel: stressmodus en herstel/rustmodus, organen en hormonen
 • emotionele en psychische pijn: relaties, opvoeding, stress, emoties,...
 • belastingen in het centraal zenuwstelsel: hersencentra en ruggenmerg

Met het aandrukken van gerichte zenuwreflexpunten op de voet kan ingegrepen worden op heel de ketting van 'pijn' signalen die door het zenuwstelsel gestuurd worden.

Voetreflexologie is een unieke, natuurlijke methode om jouw evenwicht op fysiek, maar ook op emotioneel en energetisch vlak te ondersteunen. Klachten hebben is geen vereiste. Voetreflexologie is een krachtige rustbrenger. Dit omdat het intensief masseren van de voeten een vlotte manier is om je parasympatisch zenuwstelsel (lees: rustmodus) te activeren. Als je lichaam in rustmodus gaat komt er ruimte en energie vrij voor herstel. Verbeterde doorbloeding, activatie van je zelfherstellend vermogen en opheffing van blokkades in het zenuwstelsel kunnen volgen waardoor klachten vanzelf vaak wendingen nemen:

 • rug- en nekklachten
 • ​klachten in je bewegingsstelsel: frozen shoulder, chronische peesaandoeningen, tenniselleboog, carpaal-tunnelsyndrooom, hielspoor, ...
 • ontstekingen in gewrichten
 • zenuwpijnen
 • migraine & hoofdpijn
 • spijsverteringsproblemen, spastische darmen, maagklachten
 • menstruatie-, overgangs- en andere hormonale klachten
 • inslaap- of doorslaapproblemen
 • immuniteitsproblemen
 • stress- en burn-out
 • ...

Nooit gedacht dat als iemand aan mijn grote teen duwt ik mij dan licht in het hoofd zou voelen. Altijd er van overtuigd geweest dat dit allemaal fabeltjes waren. Tot op het moment dat je het zelf ervaart. Een nieuwe wereld gaat open. Stap voor stap leer je vooral jezelf beter kennen en bewust te worden dat je hele lichaam communiceert. Opgelet, je moet het wel zelf doen, maar Maaike van Fundament begeleidt je op je weg én op je eigen ritme. Zeker de moeite waard als je bewuster wil worden van jezelf zonder je te laten meesleuren.
Anoniem

Vanuit de holistische visie van Fundament wordt de zenuwreflexologie aangevuld met inzichten in ziekte en gezondheid en gecombineerd met deep tissue- en neuromassage, Reiki, relaxatie-en ademhalingsoefeningen en Bachbloesems. Deze unieke holistische manier streeft een diep inwerkend resultaat na.

Maaike is gekwalificeerd zenuwreflexoloog bij MNT-NR International
www.mnt-nr.com
www.therapeutenlijst.be

Wil je de kracht van zenuwreflexologie ervaren ?

Plan hier meteen online je eerste consult in